Waarom continue klantfeedback onmisbaar is voor softwareontwikkeling

Hoewel er voor het ontwikkelen van software gestructureerde en in de praktijk bewezen methodes bestaan, betekent dit niet altijd dat de software ook succesvol zal zijn.

Ai is voor low-code geen bedreiging maar juist versterking

Oplossingen voor het automatisch genereren van code krijgen tegenwoordig veel aandacht. De ontwikkelingen leiden al tot discussies over de relevantie en meerwaarde van low-code-platformen.

Vijf trends waarmee softwareontwikkelaars bedrijfsdoelen nastreven

Twee op de drie software engineers en applicatieontwikkelaars beschouwen het behalen van bedrijfsdoelstellingen als een van hun belangrijkste prestatiedoelen.

AI-adoptie versnellen met low-codetechnologie

De opkomst van (generatieve) AI gaat in sneltreinvaart. Het gebruik van low-code kan een belangrijke aanjager zijn.

Software-ontwikkelteams gebruiken steeds meer AI-tools bij hun werk

De Thoughtworks Technology Radar signaleert een toenemende invloed van generatieve kunstmatige intelligentie (GenAI) op software delivery.

Kubernetes als heilige graal of zijn we de hype voorbij?

Kubernetes heeft alles in huis om van een applicatie een geoliede machine te maken, als je over het juiste product beschikt en voldoende in-house kennis hebt.

Het wat en waarom van clean architecture: coderen met een schone lei

Softwarecode bestaat uit meerdere lagen nauw met elkaar verweven, wat de vrijheid van ontwikkelaars inperkt. De ‘clean architecture’-benadering zorgt ervoor dat je met een schone lei kan coderen.

Deze 4 factoren bepalen toekomst (en heden) van low-code

De rappe ontwikkeling van AI verandert complete sectoren en dwingt bedrijven hun personeelsbestand aan te passen aan de toekomst.

Van high-code via low-code naar… wegwerp-code?

We denken allemaal weleens: zou het niet handig zijn als ik hier een tooltje voor had? Welkom in de wereld van ‘malleable apps’. Of beter gezegd: wegwerp-apps.

Méér EDA: stap voor stap programmeren

De voordelen van het gebruik van Event Driven Architecture (EDA) zijn legio. Maar hoe gebruik je nu eigenlijk EDA in de praktijk?